Csak 35 méter falam vizes az 55 méterből, elég csak azt szigetelni utólagosan?

Nem. Részletes válasz az épületek diagnosztikája menüpont alatt.

Ott kell lennem személyesen a kivitelezésnél?

Természetesen ez lenne a legoptimálisabb helyzet, hiszen ekkor minden felmerülő kérdésére a csoportvezető technikustól máris megkapja a választ. Amennyiben a megrendelő nem tud ott lenni,
akkor képviselő útján is képviseltetheti magát. Amennyiben Ön csak a kezdéskor és a befejezéskor tud
ott lenni, úgy kérjen a kivitelezésről fotódokumentációt, melyet a vízszigetelés befejezése után
e-mailben juttatunk el Önhöz. Ilyenkor hozzájárul ahhoz, hogy a dokumentáláshoz szükséges mértékben az ingatlanában képek készüljenek.

Azért vizes a lakás, mert több éve nem lakják?

Nem.Azért vizes, mert nincs, vagy nem jó a szigetelés. A fűtetlenség, szellőztetés hiánya csak némileg módosítja a falak vízháztartását, jól szigetelt ház falai akkor sem lesznek vizesek, ha több évtizedig nem lakják azt.

Elkészíthető úgy a vízszigetelés, hogy az épületből nem költözök ki?

Igen. Az utólagos vízszigetelési munkák során az adott épületek ritkán üresek, legtöbbször lakott és üzemeltetett épületekben kell a azokat elvégezni. Kellő gondosság mellett ügyelni kell, hogy a munkák egyszerűek, gyorsak és roncsolás mentesek legyenek, úgy hogy közben a legnagyobb hatékonysággal rendelkező technológiát alkalmazva, kiváló minőségben készüljenek el.

Kell-e előzetes felmérés az injektáláshoz?

30 évvel ezelőtt az lett volna a válaszom, hogy igen. Azóta elképesztő gyorsasággal változott meg a kommunikációs technológia. Az utólagos vízszigetelés rendszertechnológiája is alaposan korszerűsödött. Így most a válaszom az, hogy nem. Ön, akár a honlapunkon keresztül, vagy közvetlen emailcímünkre, tud küldeni képeket, videókat, tervrajzokat. A megadott pontos cím alapján, meglehet keresni a Google Maps-on az épületet. Telefonon, minden a vízszigeteléssel kapcsolatos információt egyeztetni tudunk. A szigetelés technológiájának korszerűsödése következtében, rendelkezésünkre állnak már az úgynevezett injektáló krémek, melyeknek egyes típusai már minden faltípusra (égetett tömör tégla, beton, szilikát beton, kő, vályog és vert fal, blokk tégla, salakbeton, stb.) alkalmazható. Az általános diagnosztikai vizsgálatot (falnedvesség mérés, szemrevételezés, szigetelési sík meghatározása) a csoportvezető technikus a munka megkezdése előtt elvégzi, ezért külön fizetni nem kell.

Miért mondja a szakember az épületdiagnosztikai vizsgálat során, hogy vizes az épület, holott nem látszik semmi? Amennyiben így van, akkor viszont miért nem látszik?

Azért, mert a kapilláris úton felszívódott talajnedvesség mennyisége egyensúlyban van a kipárolgás mértékével, vagy még nem éri el azt. Ez az egyensúly azonban idővel felborul (főként felújítások során), vagy azért, mert a talajnedvesség során felhordott sók a kristályosodási folyamat során elzárják a pórusokat. Az egyensúly megbomlása után a falak hamarosan, láthatóan is vizesek lesznek.